Ik ben Anne Nowee. Meer dan twintig jaar begeleid ik mensen op verschillende levensgebieden; loopbaanverandering, ondernemerschap, stressmanagement, relatievraagstukken en persoonlijke groei. Ik werk ruim 23 jaar als trainer, team- en verandercoach, trainersacteur en counselor voor het onderwijs, de kinderopvang, overheden, gemeenten, zorgsectoren, woonbedrijven, en mensen die met mensen werken. 

 

Voor startende ondernemers en”reeds op weg zijnde ondernemers, ben ik inzetbaar als ervaringsdeskundige en personal coach.  Verder heb ik al veel ondernemers, mogen inspireren en fungeer ik regelmatig in de rol van sparringpartner en adviseur.

 

De laatste zes jaar heb ik me ook gespecialiseerd in vraagstukken waar vrouwen tegen aan lopen. Zij kunnen bij mij terecht met vele vragen die leeftijdgebonden zijn o.a., opvoeden, moedermoe, stresspreventie, seksualiteit en relaties, overgang en ouder worden. Vanuit mijn systemische achtergrond begeleid ik echtparen met relatieproblemen. Relatietherapie geef ik ook samen met mijn man, Gerrit Nellissen. Hij is gespecialiseerd in lichaamsgerichte relatietherapie. Voor meer informatie: www.relatietherapieapeldoorn.nl 

Mensen weten mij te vinden als ze een verlies willen verwerken, dit kan op vele gebieden zich manifesteren. Ook mensen die getraumatiseerd zijn geraakt door een zwaar religieuze opvoeding of denkbeelden kunnen bij mij terecht. Ik ben ervaringsdeskundige. ( R.S.T.religieus stress trauma)

Gezinnen, samengestelde gezinnen,pubers en jong- volwassenen weten de weg naar mij te vinden.  Mijn hart gaat altijd sneller kloppen als ik jeugdigen mag helpen op weg naar volwassenheid.

Werk en opleiding

Naast de praktische uitvoering van werk, in de functie van pedagogisch werker en maatschappelijk werker, volg ik de MBO- Inrichtingswerk. Daarna volg ik de HBO- Maatschappelijk werk en de Voortgezette Opleiding / Organisatie Beleid en Management. In die tijd werk ik als bedrijfsmaatschappelijk-werker bij de gemeente Apeldoorn. In mijn dagelijks werk hanteer ik de beroepscode voor maatschappelijk werk en geheimhoudingsplicht, daarmee is de vertrouwelijkheid gewaarborgd.

Ik haal mijn onderwijs- en supervisiebevoegdheid. Medio 1990 word ik mede-eigenaar van I & O Balans, later Academie voor Zingeving en Levenskunst genoemd. Ik bekwaam me in het trainersvak, ontwikkel trainingen en leergangen, geef organisatieadviezen en individuele coaching.

In deze vervolgstudie richt ik me op de integrale psychologie bij het ITIP, Counselen en Coachen, Neurolinquistisch Programmeren, Psychodrama, Systemisch werken en opstellingen bij o.a. het Bert Hellinger Instituut en Phoenix. Studeren en ondernemen gaan samen op en met veel plezier werk ik bijna 20 jaar samen met Fenny Heek. Eind 2009 volg ik een mijn eigen pad en mijn praktijk Labyrint krijgt gestalte.

Ik ben iemand die de stof graag omzet in de praktijk en het later doorgeef aan anderen. Ik ben creatief, hulpvaardig en heb snel inzicht in processen. Op originele eigenwijze werk ik met humor en een open hart. Ik vind het heerlijk om in organisaties en met groepen te werken, ik voel me er thuis. In het grote gezin waar ik vandaan kom heb ik leren organiseren, zorg, aandacht en respect voor anderen te ontwikkelen. In mijn vrije tijd breng ik veel tijd door met mijn kleinkinderen, Senna en Tijn. Zij openen mijn hart en mijn liefde voor kinderen groeit met de dag. Schrijven is een grote hobby van me, in 2017 heb ik een autobiografisch boek geschreven; ‘Geloof, hoop en angst.’ De helende werking die dit alles teweeg heeft gebracht, brengt me nog meer licht op mijn levenspad. Via mijn site, kun je mijn boek bestellen voor € 15,- exclusief verzendkosten.

 Reacties van collega’s:

 

Anne is een puur licht mens met scherpe inzichten door helder voelen en weten. Ze is expert op gebied van stressmanagement. Haar eigen persoonlijkheid is altijd in ontwikkeling en instrument om andere mensen in hun proces te ondersteunen.

Ik vind het een genot met jou samen te werken en te trainen in gelijkwaardigheid, je creativiteit en humor werken heel stimulerend.

Fenny