Leefstijl en Vitaliteit

1. Ervaringsgroep voor jonge moeders 

 

 Eerste bijeenkomst: data volgt

 

                 “Het kan echt iedereen overkomen”

Je hebt een prachtig kindje gekregen, veel is ‘volgens het boekje’ gegaan maar je voelt niet gelukkig en de roze wolk blijft uit. Ruim 23.000 Nederlandse vrouwen hebben last van depressieve gevoelens na de bevalling. Ben jij één van deze vrouwen en heb je behoefte aan begrip,contact, uitwisseling en herkenning? Wellicht is deze gratis ervaringsgroep iets voor jou? 

Praktisch: opgave via formulier op deze site of per mail naar vrouwenwerk.apeldoorn@upcmail.nl

Vrouwengroepen

2.In het najaar van 2020 start er opnieuw een vrouwencirkel, data volgt

Mag ik je uitnodigen in een groep van vrouwen, in een verbindend samenzijn, te groeien in openheid, zachtheid en kwetsbaarheid?  Ik heb een manier van werken ontwikkeld, waarbij vrouwen al heel snel vertrouwd met elkaar raken. In dit klimaat groeit het contact van hart tot hart en er ontstaat er een krachtige verbondenheid. Deze manier van ontmoeten is steunend, veilig, waarachtig en geeft veel bedding.

Doel en werkwijze: Deze cyclus van acht avonden zijn speciaal voor jou lieve vrouw, om uit te rusten en nieuwe energie op te doen. Dat is het voornaamste: even terugtrekken uit de wereld van hectiek, moeten en actie. De avonden bestaan o.a. uit: deelrondes, ontspanning, meditatie, stilte en innerlijke beleving. Je persoonlijke ontwikkeling staat centraal en er komen een aantal essentiële thema’s aan bod o.a.: de invloed van eigen opvoedinggrenzen stellen, meer leven vanuit je vrouwelijk essentie en intuïtie,zelfbeeld en zelfacceptatie, moederschap,vitaliteit en voeding,energiebalans.  Humor en lichtheid staan altijd op het programma! Aan het einde van deze cyclus bekrachtigen we deze vrouwencirkel met een persoonlijke intentie. Deze intentie helpt je meer  vanuit je hart en intuïtie te leven en stressbestendiger te worden.

Praktisch: In een serie van acht dinsdagavonden komen we met een frequentie van ongeveer eenmaal per de twee weken, bij elkaar te Apeldoorn, van half acht tot tien uur.  Max. 12 deelnemers.

Kosten: € 320,- Dit bedrag mag ook in termijnen worden voldaan.

De gratis introductie start op dinsdagavond …..,om half acht, locatie Deventerstraat 130 te Apeldoorn. Deze avond is o.a. voor hen die met mijn manier van werken willen kennismaken. Opgave per mail vrouwenwerk.apeldoorn@upcmail.nl, of bel naar Anne Nowee: 06-20254267.

De Doorgaande vrouwengroep start op ……

Zowel in eerste vrouwengroep en in de doorgaande groep, staat  jouw persoonlijke ontwikkeling centraal. Maar de ingang is net even verschillend van elkaar. Voor de Doorgaande groep is het delen van je ervaringen tijdens de avonden nog belangrijker. Daarbij is het “spiegelen en gespiegeld worden” van wezenlijk belang! Je hebt elkaar nodig om je blinde vlekken te zien. Je inbreng  wordt groter. Doel is om jezelf te verdiepen in wat er aangeraakt wordt.

Vooral het gedurende langere tijd verbonden te zijn met een groep vrouwen geeft veel bedding, zelfvertrouwen, rust en plezier. Je ervaart steun in je alledaagse leven, je staat krachtiger en authentieker in je leven en je keuzes en besluiten neem je met “Hart en Ziel” De samenstelling van deze groep kan anders zijn dan jouw oorspronkelijke basisgroep. De mogelijkheid bestaat namelijk dat er vrouwen aansluiten uit eerdere jaren, of vrouwen opnieuw meedoen die een doorgaande groep hebben ervaren. Dit verhoogt de dynamiek!

Data: 

 

Individuele coaching voor vrouwen

Er komen veel vrouwen op mijn pad met uiteenlopende vragen op het gebied van welzijn, gewicht en voeding, seksualiteit en relaties, moederschap, opvoeden en de overgang. Voor een kort individueel traject kun je bij mij terecht.In een aantal sessies ontstaat er weer kracht, wijsheid en zelfvertrouwen en stap je weer door vanuit een ander perspectief. Scrol verder naar beneden.

Vrouw
Geschonken is mij het leven, het leven als vrouw
Geliefd en bedrogen, blijf ik je trouw
Ik wil je ontdekken, wie je bent en wat je kan
Zonder twijfel ben je prachtig…..pur sang
Laat het maar komen, laat het maar gaan
Ik laat mijn liefde stromen
Uit volle kracht van mijn vrouwelijk bestaan
Nila Gulizia

Welzijn en gezondheid:

 • Ik zit niet lekker in mijn lijf, ik voel me gedeprimeerd
 • Het contact met mijn familie is slecht, het heeft veel invloed op mijn leven
 • Ik houd maar vage klachten en wil anders met mijn lijf leren omgaan
Seksualiteit en relaties:

 • Ik wil graag een liefdesrelatie en het lukt maar niet.
 • Ik wil leren ontvangen……ik geef alleen maar!
 • Hoe kan ik meer plezier ervaren aan intimiteit en seksualiteit?
 • Er zijn spanningen in onze relatie en we komen er samen niet uit
“Moeie moeders:”

 • Ik “moet”te veel van mezelf als moeder, ik loop vast in de opvoeding.
 • Ik ben een alleenstaande moeder en ik krijg de boel niet meer op een rij.
 • Ik ben moedermoe en kan de vicieuze cirkel niet doorbreken.
Gezondheid en voeding;

 • Ik wil leren hoe ik mijn lijf optimaal kan ondersteunen
 • Ik wil meer kennis over gezonde voeding en praktische tips
Menopauze:

 • Ik heb veel opvliegers en last van stemmingswisselingen, help!!
 • Ik ben erg emotioneel, ik onderneem weinig en heb nergens zin in.
 • Ik wil “natuurlijke middelen”ter ondersteuning van de overgang.
 • Mijn behoefte aan seks neemt af, ik ervaar lichamelijke ongemakken.
Herken jij jezelf in één van bovenstaande vragen, kom je er alleen niet meer uit, blijf niet zitten modderen maar gun jezelf een goed gesprek, een wandeling.  *Speciaal voor (zwangere) jonge moeders die psychische klachten ervaren breng ik Karin den Oudsten, praktijk http://www.karindenoudsten.nl/ grondlegger van Stichting Me Mam / www.memam.nl onder de aandacht. Steeds meer jonge moeders slikken anti-depressivia na de zwangerschap. Niks geen roze wolk! In samenwerking met Karin kunnen wij veel voor je betekenen via de natuurlijke weg en gaan we dit item meer in de publiciteit brengen. Hester Appelman  te Zutphen, begeleid ook  zwangere moeders centraal hierbij staat de psoas spier; die de sleutel is tot stressvrij leven.http://stressvrijmoederschap.nl/