Ondernemen met bezieling voor vrouwelijke ondernemers:

Hoe verschillend mannen en vrouwen ondernemen in Europa, daar is al veel onderzoek naar gedaan. Gelukkig worden deze verschillen steeds vaker gezien als zijnde unieke krachtenvelden en een waardevolle aanvulling binnen organisaties en ondernemingen.

Het mannelijke moet goed zijn om zich goed te voelen het vrouwelijke moet zich goed voelen om goed te zijn!

Sommigen vrouwen zijn zich nog steeds moe aan het strijden en manifesteren vanuit gevoel van onderwaardering, angst of boosheid. Andere vrouwen vechten zich een weg naar boven, vaak ten koste van andere vrouwelijke collega’s!

Lees verder…

 

Startende ondernemers

Een zelfstandige onderneming starten en op zoek naar een businesscoach?

Ik heb een traject ontwikkeld speciaal voor startende ondernemers. Als coach sta ik ingeschreven voor het project IkStartSmart te Overijssel. Het programma IkStartSmart van de Kamer van Koophandel helpt startende en pas gestarte ondernemers bij het maken van een succesvolle start door persoonlijke coaching, training en netwerkondersteuning. Als startende of beginnende ondernemer kun je subsidie aanvragen en een deskundige coach vinden die jou op weg helpt naar zelfstandig ondernemerschap. Kijk verder op: www.ikstartsmart.nl

Voor kersverse ondernemers die zakelijk vorm willen geven aan passie en daarmee in contact willen blijven met hun verlangens en drijfveren.

Je dagelijkse ondernemerspraktijk dient een reflectie te zijn van wie jij ten diepste bent; als mens en als ondernemer.

Lees verder…

Loopbaanverandering

Kies een baan die bij je past en je hoeft nooit meer te werken. Hoe creëer jij je eigen werkelijkheid en durf je echt voor werk te kiezen waar je blij van wordt, waar je hart sneller van gaat kloppen en waarvan je diep van binnen weet: “dit is het, hier gaat het over, dit raakt mijn kern, mijn wezen, dit wil ik uitdragen in mijn leven!”

Lees verder…

Door omstandigheden gedwongen te stoppen met je onderneming?

In dat geval is een personal coach die je ondersteunt in dit proces, er is ruimte voor verwerking en het te nemen verlies. Iemand die me je meedenkt over de toekomst. Een aantal gesprekken werkt al geestverruimend en ondersteunend. Je leert relativeren en de situatie op een andere manier benaderen. Dit geeft je moed en kracht om je levenspad in werk te vervolgen vanuit een nieuw perspectief.

 Reacties van ondernemers:

 

Ik heb geleerd dat naast het opbouwen van mijn eigen bedrijf, de aandacht en ruimte voor mijzelf enorm belangrijk blijft.

Anne heeft mij enorm veel geleerd o.a. hoe ik als ondernemer succesvol kan netwerken en op welke wijze ik mijn vaardigheden kan benutten. Ik vond het eng en spannend en nu vind ik het leuk. Ik ben mijn eigen visitekaartje!

Linda

Mijn klanten waarderen mijn directheid en doortastendheid, ook als ik mijn grenzen aangeef.
Auke

“Volg je hart en durf risico’s te nemen,” zei jij twee maanden geleden,……….nu ik ga een eigen zaak beginnen!
Ron